Δημήτρης Αλικάκος

ΛΥΤΡΩΣΗ

Περί του Αγίου Φωτός

(Βιογραφίες - Μαρτυρίες, Δοκίμια - Μελέτες, Νέες εκδόσεις)

Συναρπαστική η έρευνα του Δημήτρη Αλικάκου. Οι σαφείς απαντήσεις, και απολύτως τεκμηριωμένες, που έδωσε ο ερευνητής στα κρίσιμα ερωτήματα –πότε; πού;, πώς; ποιος; γιατί;- - δεν είναι κάποιες απόψεις που έρχονται να προστεθούν σε όσες υπάρχουν από παλιά. Προέκυψαν από συστηματικό και ακριβοδίκαιο έλεγχο των πραγμάτων και από τις αλλεπάλληλες επαφές του με τους πρωταγωνιστές ενός θαύματος που έχει τα γνωρίσματα του δράματος. Ο Αλικάκος δεν λειτουργεί με την έπαρση του κρημνιστή. Τιμά και σέβεται, αλλά προτιμά την πικρή αλήθεια από το γλυκό και δημοφιλέστατο ψεύδος. Καθηλωτική η έρευνά του για τον αναγνώστη, είναι ταυτόχρονα αποκαθηλωτική για τους θεράποντες του εν Ιεροσολύμοις τακτού θαύματος, οι οποίοι εννοούν την πίστη ως δεισιδαιμονία.

Παντελής Μπουκάλας

Αν όμως αποτελεί κοινό μυστικό στην ΑγιοταφικSή Αδελφότητα ότι η αφή του αγίου φωτός είναι έργο ανθρώπου, έμενε πράγματι μυστικό για λίγους ο τρόπος ακριβώς με τον οποίο γίνεται η αφή. Τον αγνοούν ακόμη και άνθρωποι που βρίσκονται ψηλά στην εκκλησιαστική ιεραρχία της Αδελφότητας. Το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκoυ, με άρτια δημοσιογραφική δεοντολογία, ήρεμα και αφανάτιστα, το λύνει και αυτό το μυστικό.

Σταύρος Ζουμπουλάκης

ISBN 978-618-5076-27-6
Σελίδες 139
Τιμή 13,00€

Δημήτρης Αλικάκος

Δημήτρης Αλικάκος

Ο Δημήτρης Αλικάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος του «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως ρεπόρτερ σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον έλεγχο των ειδήσεων και την παραπληροφόρηση στον χώρο της ενημέρωσης.

Close